Ketelruimtes

Ketelruimtes dienen voor het verwarmen van de kas, het produceren van CO2, het opslaan van warmte en het produceren van stoom voor het ontsmetten van materiaal. De ketelruimte moet voldoen aan wettelijke voorschriften en richtlijnen.

Installaties in de ketelruimte

In de ketelruimte worden veel verschillende installaties geplaatst die veelal van elkaar afhankelijk zijn en daarom goed op elkaar afgestemd dienen te worden. Zo staan er ketels in de ketelruimte, met zo nodig rookgascondensors. Maar ook een CO2 installatie, hoofdverdeelleidingen en groepverdelers maken vaak deel uit van een ketelruimte.

Ketels

De ketels dienen voor het verwarmen van de kas, het produceren van CO2, en eventueel het produceren van stoom. Een ketel wordt zo gedimensioneerd dat deze voldoet aan vereiste warmtevraag, welke bepaald wordt door een klimaat analyse. Een ketel kan op diverse brandstoffen draaien afhankelijk van beschikbaarheid en lokale wetgeving.

Warmte-opslag tank

Op het moment dat geproduceerde warmte niet direct in de kas kan worden gebruikt, wordt de warmte opgeslagen in de warmte-opslag tank. De opgeslagen warmte kan dan op een ander moment wanneer er warmtevraag is worden ingezet. De warmtevraag is bepalend voor de warmte-opslag: er kan niet meer worden opgeslagen dan dat er op korte termijn kan worden ingezet. Om zo min mogelijk warmte te verliezen is het van belang dat warmtebehoefte correct is afgestemd met het vermogen van de ketels en de grootte van de warmte opslagtank.

Lees verder over andere installaties in de ketelruimte:
- Rookgascondensor
- CO2 systemen
- Verwarmingssystemen

Enerdes: gespecialiseerd in de samenhang van installaties in ketelruimtes

Enerdes is gespecialiseerd in de samenhang tussen alle verschillende installaties in ketelruimtes. Onze engineers zijn hoog opgeleid en hebben jarenlange ervaring in het combineren van moderne technieken in de tuinbouw. Vrijwel alle installaties die Enerdes heeft geleverd zijn op maat ontworpen aan de hand van de situatie van de klant.
Ketelruimtes