Warmte & CO2

Warmte & CO2 producten voor energiezuinige conventionele kassen en semi-gesloten kassen.
Ketelruimtes


Ketelruimtes

Ketelruimtes kunnen dienen voor het verwarmen van de kas, het produceren van CO2, het opslaan van warmte en het produceren van stoom voor het ontsmetten van grond of ander materiaal.

Lees meer over ketelruimtes.

Rookgaskanalen

Rookgascondensors

Een rookgascondensor gebruikt water om rookgassen af te koelen tot onder het dauwpunt. Op die manier kan de verdampingswarmte van de waterdamp in het rookgas opnieuw gebruikt worden, voor bijvoorbeeld gebruik in het CO2-verdeelsysteem.

Lees meer over rookgascondensors.
Condensors


CO2 Systemen

CO2 is de basisvoedingsstof voor de plant. CO2 systemen verhogen de fotosynthese en daardoor ook de groei van het gewas.


Lees meer over CO2 systemen.

Rookgaskanaal

Rookgaskanalen

Met een rookgaskanaal wordt vanaf een energiecentrale de warmte en de CO2 naar de kas gebracht.


Lees meer over rookgaskanalen.
Verwarmingssystemen


Verwarmingssystemen

Voor de meeste teelten is een optimale temperatuurregeling noodzakelijk, die snel reageert op wisselende weersomstandigheden. Een goed werkende verwarmingsinstallatie is van directe invloed op de oogst.


Lees meer over verwarmingssystemen.

Koeltorens

Koeltorens

We noemen onze koeltorens ook wel nood-koelers. Op het moment dat bijvoorbeeld een gasmotor water nodig heeft dat niet te warm mag zijn en er is alleen maar warm water aanwezig, is het gebruik van een koeltoren noodzakelijk.


Lees meer over koeltorens.
Verwarmingssystemen


Warmtekrachtkoppeling (WKK)

Enerdes ontwerpt en levert warmtekrachtkoppelingen integraties waarbij thermische energie en elektrische energie tegelijk wordt opgewekt. Hierdoor ontstaat een hoog totaalrendement van ongeveer 96.5%.


Lees meer over een warmtekrachtkoppeling (WKK).