Recirculatieventilatoren

In moderne tuinbouwkassen neemt luchtcirculatie een steeds belangrijkere rol in. Een van de eigenschappen van warme lucht is dat het naar boven stijgt. Recirculatieventilatoren brengen de lucht in beweging en zorgen door de recirculatie van lucht dat de warmte optimaal wordt verdeeld in de kas. Hierdoor vindt een uniforme ontwikkeling van de gewassen plaats.

De voordelen van EC-ventilatoren

Het belangrijkste voordeel van EC-ventilatoren in vergelijking met de traditionele AC-ventilatoren ligt in het hogere rendement. Een EC-ventilator behaalt een rendement tot wel 99% in tegenstelling tot 20-70% met AC-ventilatoren. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van energie, minder verloren warmte en een langere levensduur. Daarnaast produceert een EC-ventilator minder geluid en hebben deze recirculatieventilatoren een zeer lange levensduur. In vergelijking met andere ventilatoren verplaatsen ze tot 2 keer meer volume. Desgewenst kunnen we ook de traditionele AC-ventilatoren leveren.

Enerdes is exclusief dealer van EBM Papst voor de tuinbouw

Enerdes is exclusief dealer van EBM Papst EC-ventilatoren voor de tuinbouw. De EC-technologie heeft zowel ecologisch als economisch een uitstekende kwaliteit.

Axiaal EC-ventilator vs. Radiaal EC-ventilator

Een Axiaal EC-ventilator maakt gebruik van bladen en heeft als voordeel dat het een hoog volume kan verplaatsen ondanks zijn kleine afmetingen. Een Axiaal EC-ventilator is perfect voor lagedruk systemen. Een Radiaal EC-ventilator maakt gebruik van een wiel en verplaatst relatief minder volume. Een Radiaal EC-ventilator is perfect voor overdruk systemen door de hogedruk en hoge energie efficiëntie.

Recirculatieventilatoren draadloos besturen

Onze ventilatoren zijn draadloos te besturen via een computer programma. De draaisnelheid en opstarttijd zijn gemakkelijk in te stellen voor al uw ventilatoren, voor een specifieke groep ventilatoren en zelfs per enkele ventilator. Zodra er meerdere ventilatoren dezelfde setpoints krijgen aangewezen, zorgen de ingebouwde repeaters ervoor dat het signaal herhaalt wordt. Om uw data te beschermen, maken de verzender en ontvanger gebruik van versleutelde data. De software is geschikt voor alle EBM Papst EC-ventilatoren. Installatie is eenvoudig, we kunnen iedere stekker af-fabriek bevestigen (bijvoorbeeld Wieland) om het systeem plug-and-play te maken. Nu is het systeem gereed om direct te gebruiken en direct in te pluggen in het stopcontact en het systeem werkt meteen. Naast draadloze besturing zijn onze ventilatoren ook aan te sturen doormiddel van een 0-10 V signaal of PWM-aansturing.

Luchtcirculatie met recirculatieventilatoren van Enerdes

Enerdes staat bekend om klant specifieke oplossingen. Onze engineers denken graag met u mee om het gewenste resultaat te bereiken. We zijn gespecialiseerd in het leveren van energiezuinige ventilatoren. Onze ventilatoren zijn ook uitermate geschikt voor recirculatie onder het gewas in combinatie met onze luchtverdeelslangen.
Logo ebm papst
Recirculatieventilatoren
Draadloze ontvanger EBM Papst ventilatoren

"Techniek semi-gesloten kas ook in conventionele kas"

Meer lezen over ons persbericht over recirculatie onder het gewas?

Recirculatie onder het gewas