Recirculatie onder het gewas

Veel vocht opbouw onder de goot is slecht voor het gewas. Dit is het gevolg van stilstaande lucht. Om een “doods” klimaat tegen te gaan, worden bij recirculatie onder het gewas ventilatoren onder de teeltgoten geïnstalleerd die gekoppeld zijn aan luchtverdeelslangen. De ventilator zorgt ervoor dat vochtopbouw onder de goot voorkomen wordt doordat er een constante luchtstroming onder het gewas ontstaat. Hierbij komen de planten niet direct in de luchtstroom van de ventilator, maar profiteren de planten wel van de luchtbeweging die ontstaat. Dit resulteert ook in een productieverhoging en een energiebesparing.
Enerdes Recirculatie Ventilatoren onder de goot

Productieverhoging door recirculatie onder het gewas

Bij recirculatie onder het gewas ontstaat er door de luchtbeweging en lucht menging een homogenere temperatuur, vocht- en CO2-verdeling in de kas. Hoe egaler dit klimaat wordt, des te beter dit is voor de planten en dit resulteert in een hogere productie.

Energiebesparing door recirculatie onder het gewas

Recirculatie onder het gewas zorgt ervoor dat de warmte en de CO2 in de kas optimaler wordt verdeeld. Hierdoor kan er energie bespaard worden. Daarnaast zorgt de luchtverplaatsing voor een betere warmteafgifte van de buisrailverwarming. Dit resulteert in een lagere retour watertemperatuur.

Enerdes is exclusief dealer van EBM Papst EC-ventilatoren

Enerdes is exclusief dealer van EBM Papst EC-ventilatoren voor de tuinbouw. De EC-technologie heeft zowel ecologisch als economisch een uitstekende kwaliteit. EC-ventilatoren verplaatsen tot 2 keer meer volume dan vergelijkbare AC-ventilatoren bij gelijk stroomverbruik. Daarnaast hebben ze een zeer lange levensduur en zijn ze energiezuinig. Onze ventilatoren zijn per ventilator draadloos te besturen of doormiddel van een 0-10V signaal of PWM-aansturing.
Enerdes Recirculatie Ventilatoren onder de goot

Ventilatoren onder de goot draadloos besturen

Onze ventilatoren zijn draadloos te besturen via een computer programma. De draaisnelheid en opstarttijd zijn gemakkelijk in te stellen voor al uw ventilatoren, voor een specifieke groep ventilatoren en zelfs per enkele ventilator. Zodra er meerdere ventilatoren dezelfde setpoints krijgen aangewezen, zorgen de ingebouwde repeaters ervoor dat het signaal herhaalt wordt. Om uw data te beschermen, maken de verzender en ontvanger gebruik van versleutelde data. De software is geschikt voor alle EBM Papst EC-ventilatoren. Installatie is eenvoudig, we kunnen iedere stekker af-fabriek bevestigen (bijvoorbeeld Wieland) om het systeem plug-and-play te maken. Nu is het systeem gereed om direct te gebruiken en direct in te pluggen in het stopcontact en het systeem werkt meteen. Naast draadloze besturing zijn onze ventilatoren ook aan te sturen doormiddel van een 0-10 V signaal of PWM-aansturing.

Recirculatie onder het gewas in combinatie met luchtverdeelslangen en end caps

De ventilatoren onder de goot worden gekoppeld aan luchtverdeelslangen. Het gatenpatroon in de luchtverdeelslangen zorgen ervoor dat de warmte en CO2 op een optimale manier bij de plant komt. End caps worden op het eind van een luchtslang geplaatst en zorgen voor meer snelheid op het eind van de luchtslang. Daarnaast zorgen de variabel instelbare uitstroomopeningen voor een betere beheersing van het klimaat aan het middenpad.

Offerte aanvragen?

[contact-form-7 id="1417" title="Offerte aanvraag"]
Recirculatie onder het gewas bij RedStar in Dinteloord:
Enerdes Recirculatie Ventilatoren vergeleken met concurrentie