Luchtverdeelslangen voor de tuinbouw

Een perfecte luchtverdeling in de kas is van essentieel belang voor uw gewas. Luchtverdeelslangen zorgen voor een continue luchtstroming welke nodig is om bijvoorbeeld de ziektedruk (Botrytis) te verlagen. Daarnaast wordt de lucht perfect homogeen verdeelt over de gehele lengte van de slang. Met als resultaat een evenwichtige groei van het gewas.

Voordelen dubbel-laags luchtverdeelslangen

Lagere minimum ventilator stand

Het grote voordeel van de Enerdes luchtverdeelslangen is dat onafhankelijk van de ventilatorstand je een perfecte uitblaas over de gehele lengte van de luchtverdeelslang hebt. Dit stelt u in staat om een lagere minimumventilatorstand in te stellen voor de momenten dat minder luchtbeweging gewenst is. Hiermee wordt meteen het grote verschil aangekaart ten opzichte van enkele luchtverdeelslangen. De lagere ventilatorstand bespaart energie en dit is voordelig voor de energierekening.

Geen horizontale temperatuurverschillen door perfecte isolatie

De perfecte isolatie van de dubbel-laags luchtverdeelslangen zorgt ervoor dat er geen horizontale temperatuurverschillen zijn in de kas. Hierdoor verloopt de gewasontwikkeling zo gelijk mogelijk en worden koude plekken voorkomen. Hierdoor kan er minder condensatie op het gewas optreden.

Minder ziektes in de kas door perfecte luchtbeweging

Stilstaande lucht in een kas is de bron voor plantenziektes. Door de lucht bij de planten continu in beweging te houden krijgen ziektekiemen minder kans. De perfecte luchtbeweging in de kas die wordt gecreëerd door de dubbel-laags luchtverdeelslangen, zorgt er dus voor dat er minder ziektes ontstaan in de kas.

Luchtverdeelslangen met een lange levensduur

Door de gecontroleerde luchtbeweging in de dubbel-laags luchtverdeelslangen ontstaat er geen turbulentie of oneven luchtbeweging. Hierdoor gaat de slang niet klapperen en raakt dus minder vermoeid. Dit verlengt de levensduur van de slangen en ze hoeven dus minder snel vervangen te worden. Daarnaast zorgt de maximale UV-stabilisatie ervoor dat licht de luchtverdeelslangen niet aantast. Tenslotte zorgen extra toevoegingen in de samenstelling van de slangen ervoor dat ze taai zijn en hierdoor niet makkelijk scheuren.

Enerdes luchtverdeelslangen

Enerdes heeft haar eigen productiefaciliteit voor het produceren van luchtverdeelslangen. Onze 6 machines kunnen samen 5 hectare per dag produceren. De afgelopen 10 jaar hebben we 4000km aan luchtverdeelslangen met een grote diameter geproduceerd en geleverd. Onze luchtverdeelslangen worden gebruikt in de hele wereld. Uiteraard kunnen we u eigen logo bedrukken op de luchtverdeelslangen. Daarnaast leveren we de slangen zowel in de kleur wit als transparant. Ze kunnen voorzien worden van elk gewenst gatenpatroon. Uiteraard adviseren we u hierin graag, zodat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt over de gehele luchtverdeelslang.

Onze luchtverdeelslangen worden gebruikt in de hele wereld!


Enerdes slurven tuinbouw hele wereld

Luchtverdeelslangen: de perfecte diameter

Door onze jarenlange ervaring en onderzoek, kunnen we precies berekenen welke luchtverdeelslangen het beste zijn voor een perfecte luchtstroom in uw kas. In de tabel hieronder staat de L voor de lengte van de kas. Kijk vervolgens bij de juiste afstand van het midden tot het midden van de goot.

Welke diameter luchtslurf pas het best in uw kas layout?

  L = 40mL = 60ML = 80ML = 100ML = 120ML = 140M
Center-to-center gutterCenter-to-center gutterCenter-to-center gutterCenter-to-center gutterCenter-to-center gutterCenter-to-center gutter
1,601,801,921,601,801,921,601,801,921,601,801,921,601,801,921,601,801,92
Ø470mm
Ø520mm
Ø600mm
Ø660mm
Ø740mm
Ø800mm
Ø860mm
Ø900mm
Ø940mm

Persoonlijk advies over luchtverdeelslangen voor uw kas?

Onze engineers helpen u graag!

Contact