Wij bij Enerdes zijn erg enthousiast over EC-fans!

7 redenen om EC-fans te kiezen:

 

  1. Laag energieverbruik

EC-fans gebruiken veel minder energie dan traditionele AC-fans. De reden hiervoor is dat AC-fans extra energie nodig hebben om een ​​secundair magnetisch veld te creëren. EC-ventilatoren maken gebruik van permanente magneten en zijn daarom veel efficiënter.

  1. Hoog rendement

EC-ventilatoren hebben motoren die synchroon roteren. Het voordeel is dat er geen vertraging of warmte wordt geproduceerd door wrijving. Een ander voordeel is dat EC-motoren een interne frequentie-omvormer hebben, dus de ideale snelheid kan altijd worden ingesteld en er is geen aparte frequentie-omvormer nodig.

  1. Laag geluidsniveau

Omdat de snelheid intelligent wordt geregeld, zijn de geluidsniveaus veel lager.

  1. Groot werkbereik

De snelheid van een AC-ventilator beperkt het ontwerp van de motor en de beschikbare spanning en frequentie. EC-fans hebben speciale ingebouwde motorelektronica die onafhankelijk van de voeding de motor zal laten werken.

  1. PWM-besturing

PWM staat voor Pulse Width Modulation en regelt de ventilator in het meest ideale werkbereik. Het grote voordeel is dat de ventilator nooit zijn stroomverbruik zal overschrijden en daarom efficiënter is dan AC-motoren.

  1. Regelbare opstarttijd

U kunt kiezen of de EC-fan snel of langzaam oploopt. Een langzamere aanlooptijd vermindert slijtage en daarom zal de levensverwachting hoger zijn dan die van een AC-motor. Een ander groot voordeel is dat de nominale stroomafname van een EC-motor tijdens het opstarten veel lager is dan die van een AC-motor. 

  1. Langere levensverwachting

Omdat EC-motoren tijdens bedrijf een veel lagere motortemperatuur hebben, is de levensduur van een EC-motor veel langer dan een AC-motor.